Ultimele Știri

Procurorii DIICOT au capturat 333 kg de heroină, în valoare de 40 milioane euro

Procurorii DIICOT din București au capturat 333 kg de heroină în valoare de 40 milioane euro , într-un TIR care încerca să iasă din țară, prin Vama Petea din județul Satu Mare.

Această captură ar fi cea mai mare din anii 1990 până în prezent, conform procurorului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Cea de-a doua cea mai mare captură de droguri din ultimii ani a avut loc tot în 2015, fiind ridicate 256 kilograme de droguri.

Drogurile erau transportate într-un TIR, fiind ambalate în pachete acoperite cu foaie de plumb, pentru a evita să fie detectate. De asemenea, acestea erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog, conform Agerpres.

Gruparea traficanților de droguri este formată atât din români, cât și din turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 fiind reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Rețeaua era supravegheată încă din anul 2011, atunci când au apărut primele informații în legătură cu transportul de droguri pe care îl făceau aceștia, potrivit comisarului-șef de poliție Jean Cucu.

Țara de origine a drogurilor era Afganistan, și erau aduse pe ruta Afganistan — Azerbaidjan — Georgia — Armenia, apoi transportate pe Marea Neagră în Ucraina, iar de aici în România, având ca destinație Olanda și țări din Europa de Vest.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*