Ultimele Știri

Procurorii cer prelungirea arestului preventiv pentru Sorin Oprescu

sorin oprescu

Pocurorii DNA au cerut prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile, în cazul lui Sorin Oprescu, cererea urmând să fie judecată miercuri, de către Tribunalul București.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, însă de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

După ce a fost internat de curând la Spitalul Universitar de Urgență București, acesta a fost supus unor investigații amănunțite, în urma cărora medicii au stabilit că nu suferă de nicio boală gravă și se poate întoarce în arest pentru a fi tratat.

Reamintim că în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului, potrivit Agerpres.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar”, preciza DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*