Ultimele Știri

Procurorii au ridicat documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu. Vor începe audierile

Poliţiştii au ridicat, vineri dimineaţa, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte şi de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov, conform Mediafax.

Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, de la Institutul de Medicină Legală şi de la SMURD, pentru unele dintre probele ridicate, poliţiştii deplasându-se la sediul instituţiilor.

Audieriel ar putea începe astăzi, vineri, la finalul acțiunilor de verificare.

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

„Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanţă sancţionarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii”, a mai spus Alis Grasu.

Potrivit Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, la primul apel dat la ora 03:26 prin 112, motivul invocat a fost „atacul de panică”, în timp ce la al doilea apel, dat la 04:46, motivul solicitării a fost „cianoză, comă”.

„La ora 03:26, s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind „atac de panică”, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier. La faţa locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panică şi insomnie cu debut în urmă cu mai multe zile; s-a măsurat tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind în tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informaţii privitoare la starea lui de sănătate”, potrivit unui comunicat de presă al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*