Procurorii au luat noi măsuri în dosarul „mită pentru permise”! 42 de persoane au fost trimise în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis trimiterea în judecată a 42 de persoane, în dosarul ”mită pentru permise”. Dintre acestea, opt sunt agenţi de poliţie şi 19 instructori auto.

Ancheta din dosarul ”mită pentru permise” a fost finalizată, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis în judecată 42 de persoane, după ce în decembrie 2015, au reţinut 20 de persoane şi au cerut arestarea a 16 dintre ele. Inculpații vor fi judecați pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

„În urma cercetărilor desfăşurate în cauză ca urmare a denunţurilor formulate şi sesizărilor din oficiu au fost descoperite mai multe persoane (instructori auto şi lucrători de poliţie din cadrul Serviciul Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti) care realizau obţinerea permiselor de conducere, ca urmare a promovării probei practice a traseului, în schimbul unor sume de bani provenite de la candidaţi.”, se spune în comunicatul Parchetului.

Anchetatorii susţin că elevii care vroiau să promoveze fraudulos examenul pentru obţinerea permisului de conducere au remis sume cuprinse între 250-350 de euro unor instructori care au pretins că au influenţă asupra poliţiştilor examinatori, conform Mediafax.

” Înainte de momentul examenului, instructorul auto discută cu poliţistul examinator (fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor care are <<intrare>> la lucrătorul de poliţie respectiv şi este desemnat de acesta ca şi <<colector>> sau <<casier>>) pentru a-i face acestuia cunoscută identitatea elevului pentru care s-a realizat intervenţia. Totodată, în acest moment, poliţistul examinator solicită, în mod formal, informaţii cu privire la abilităţile practice de conducere ale elevului, întrucât poliţiştii examinatori nu îşi asumă obligaţia de a promova un candidat dacă acesta nu ştie să conducă la un nivel elementar, indiferent de natura intervenţiei realizate.”, notează anchetatorii în descrierea presupusului mod de operare.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *