Ultimele Știri

Procurorii anticorupție de la Chișinău l-au arestat pe nepotul oligarhului Vlad Filat

Vladimir Rusu, nepotul fostului prim-ministrul de la Chișinău Vlad Filat a fost arestat preventiv într-un dosar privind fapte de corupție legate de spălare de bani.

Vladimir Rusu, proprietarul firmei „Caravita” și „Business State Investment”, a fost arestat pentru 30 de zile la solicitarea Centrului Național Anticorupție de la Chișinău, pentru că ar fi beneficiat  de două credite ilegale de la banca moldovenească BEM, în valoare totală de 52 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 11 milioane de lei româneşti), iar ulterior, banii ar fi fost spălaţi prin alte firme ce-i aparţin acestuia sau unor interpuşi.

În acest dosar de corupție administrat de procurorii anticorupție de la Chișinău și ghidat de FBI, au mai fost puși sub învinuire cumnatul și nașul milionarului Filat, Ion Rusu, dar și administratorul celor două firme.

Pe lângă schema infracțională prin care au acționat pentru a obține credite în valoare 2 milioane și jumătate de euro, procurorii investighează metoda prin care banii au fost spălați prin intermediul mai multor companii de peste hotare, inclusiv România.

Conform șefului direcției de urmărire penală CNA, Bogdan Zumbreanu, și DNA investighează în paralel activitatea acestor persoane şi întreprinderi în România.

În acest dosar penal a fost pus sechestru asigurator, atât pe mașini, cât şi imobilele persoanelor implicate.

Liderul PLDM Vlad Filat consideră că reținerea rudelor sale reprezintă o încercare de a împiedica constituirea unei alianțe de guvernare proeuropene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*