Ultimele Știri

Procurorii americani fac practică pe cazurile de corupție din România

Nuland

Victoria Nuland, adjunct al secretarului de Stat al SUA, a dezvăluit faptul că țara sa are cu autorităţile române un parteneriat prin care procurorii sunt pregătiți să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie.

Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA, este de părere că în România corupția este o problemă, în ciuda faptului că există un parteneriat prin care procurorii sunt pregătiți pentru identificarea și trimiterea în judecată a cazurilor de corupție.

”În România avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze și să trimită în judecată cazurile de corupție. Corupția rămâne o problemă în această regiune. Slăbește democrațiile, crește șomajul și tulburările civile. Deschide vulnerabilități pe care autocrații, statele petrolifere și extremiștii violenți le exploatează, deschizând uși prin care cumpără politicieni, subminează guvernarea democratică și statul de drept. Pentru a limita acțiunea forțelor anti-democratice, SUA are un parteneriat cu Europa Centrală și de Est în Emerging Donor Challenge Fund”, a postat pe pagina de Facebook, Victoria Nuland.

Oficialul american menţionează faptul că, în fostele state comuniste, corupţia rămâne o problemă care duce la slăbirea democraţiilor, creşterea şomajului şi subminează statul de drept.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*