Ultimele Știri

Procesul lui Filat, amânat! Care este motivul

vlad filat

Cererea de arestare a lui Vlad Filat va fi discutată duminică dimineaţă, de la ora 09.00. Judecătoria Buiucani a acceptat solicitarea de amânare formulată de apărători. Motivul invocat de avocaţi: nu a fost timp suficient pentru a studia toate materialele. 

Avocatul Igor Popa a declarat reprezentanţilor presei că sunt două volume de studiat.

„Regretăm că se repetă acelaşi scenariu din Parlament, Filat nu a avut acces la Comisia Juridică, şi nici apărătorii. Astăzi s-a încercat ca rapid să fie aplicat arestul preventiv. Am demonstrat instanţei că nu poate fi încălcat procesul. Eu sunt şeful unei echipe de avocaţi, cu mine lucrează un jurist din SUA şi altul din România. Nu putem să pregătim apărarea într-o oră. Dumnealui a depus cerere în cadrul izolatorului pentru a fi examinat de un medic. Este dreptul lui. Şi judecătoria are dreptul de a analiza dosarul fără prezenţa acestuia. Deocamdată are statul de învinuit”, a declarat Igor Popa.

„Solicităm arestul preventiv pentru 30 de zile. Există temei pentru arest, precum şi înscrisurile găsite în cadrul percheziţiilor. Au fost interogaţi martori, urmează să facem o investigaţie în ansamblu. Este o cauză complexă. Să facem o dilemă clară. Ilan Shor este învinuit pe o altă cauză penală. Facem consultaţii şi cu procurorul DNA din România venit în Moldova”, a declarat procurorul de caz, Adriana Beţişor.

Procurorul de caz a declarat că în această după-amiază depune cererea pentru arestarea fostului premier moldovean, reţinut încă de joi.

Anchetatorii au făcut percheziţii acasă la Filat, dar nu se ştie ce au ridicat de acolo.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*