Ultimele Știri

Probleme pentru Merkel: ‘Este la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani’

Cota de popularitate a alianței conservatoare CDU-CSU a cancelarului german Angela Merkel a ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2002 din cauza politicii sale a frontierelor deschise pentru migranți, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Conform sondajului publicat de cotidianul Bild am Sonntag, doar 34% dintre persoanele chestionate au afirmat că au o opinie favorabilă față de Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel și partenerul său Uniunea Creștin-Socială (CSU), în scădere cu două procente.

Partidul Social Democrat — care face parte din coaliția la guvernare — a scăzut cu un procent în intențiile de vot, ajungând la 24%, conform sondajului realizat în perioada 21—27 ianuarie în rândul a 1.638 de persoane.

Pe de altă parte, partidul antiimigrație Alternativă pentru Germania (AfD), care a stârnit un scandal sâmbătă după ce a sugerat că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranților care încearcă să intre în țară ilegal, a atins un record de 12% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de precedentul sondaj publicat duminca trecută.

Germania, care a primit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015, se confruntă cu o creștere a îngrijorărilor populației legate de capacitatea sa de absorbție a fluxului migratoriu masiv.

Politica Angelei Merkel în problema migranților este din ce în ce mai puțin acceptată în țara sa: 40% dintre germani, potrivit unui sondaj publicat vineri de revista Focus, consideră că ar trebui să renunțe la funcție din cauza politicii sale de primire a refugiaților, chiar dacă ea a anunțat recent o serie de restricții privind imigrația.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*