Ultimele Știri

Problema refugiaţilor ar putea fi o provocare mai mare pentru UE decât criza greacă

Merkel afirmă că problema refugiaţilor ar putea fi o provocare mai mare pentru UE decât criza greacă

Refugiaţi sirieni în Turcia

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat duminică atacurile asupra unor centre pentru refugiaţi din Germania şi a avertizat că problema azilului ar putea deveni o provocare mai mare pentru Uniunea Europană decât criza financiară greacă, relatează AFP.

„Nu este demn de ţara noastră”, a declarat Merkel, după ce a fost întrebată despre cele peste 200 de cazuri de incendiere a unor centre pentru solicitanţi de azil din Germania, înregistrate anuul acesta, în condiţiile în care ţara se confruntă cu un număr record de refugiaţi.

Merkel a avertizat că valurile de refugiaţi vor „preocupa Europa mult mai mult decât problema Greciei şi a stabilităţii zonei euro”.

„Problema azilului ar putea fi următorul proiect major european, în care să arătăm dacă suntem cu adevărat capabili să acţionăm în commun”, a declarat ea pentru postul public de televiziune ZDF.

Merkel a mai spus că acest subiect reprezintă o provocare deosebită pentru Germania, unde unii oficiali au afirmat că numărul solicitanţilor de azil ar putea ajunge la 600.000 anul acesta.

În condiţiile în care mii de refugiaţi dorm în corturi, iar autorităţile susţin că sunt copleşite de cereri, Merkel a precizat că situaţia curentă este „absolut nesatisfăcătoare”.

Ea a cerut Uniunii Europene să întocmească o listă cu ţări de origine sigure, în care cetăţenii nu se confruntă cu riscul violenţelor sau persecuţiilor.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*