Problemă majoră în contextul Brexit: Ce se va întâmpla odată cu ieșirea Marii Britanii din UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Externe
marea britanie uniunea europeana brexit

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă o problemă majoră pentru moneda euro din afara uniunii monetare, deoarece băncile de aici sunt cei mai mari beneficiari şi furnizori de credite.

În contextul Brexit, este necesară menținerea accesului ţării la piaţa unică după ieşirea din UE.

„Marea Britanie este un centru important pentru redistribuirea fondurilor în moneda euro”, relevă raportul BIS, conform Reuters

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că districtul financiar al Londrei reprezintă o „valoare uriaşă” pentru întreaga Europă şi nu ar trebui să fie afectat de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Cred că avem toate motivele să fim optimişti în legătură cu negocierile de ieşire din Uniunea Europeană. Sectorul londonez al serviciilor financiare reprezintă o valoare uriaşă pentru întreaga Uniune Europeană. Constituie un avantaj atât pentru economia italiană, cât şi pentru cea britanică. Nu cred că cineva vrea să genereze detrimente pentru industria serviciilor financiare britanice”, a afirmat Boris Johnson. „Avem datoria de a obţine ieşirea Marii Britanii din UE în cel mai bun mod posibil (…); noi vrem să abandonăm tratatele europene, nu Europa. Vrem să negociem o nouă relaţie a Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi suntem convinşi să se pot obţine avantaje şi pentru Uniunea Europeană”, a explicat Boris Johnson, potrivit cotidianului La Repubblica.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *