Ultimele Știri

Probe din biocidele Hexi Pharma, analizate de specialişti de la Institutul Cantacuzino

hexi pharma

Mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite în spitalele unde analizele au ieşit neconforme, vor fi duse, marţi, de către poliţişti, la Institutul Cantacuzino pentru a fi verificate de specialişti au declarat surse judiciare.

Mai multe probe prelevate din dezinfectanţii Hexi Pharma folosiţi în spitalele unde analizele iniţiale au ieşit neconforme vor fi duse, marţi după-amiază, de către echipe de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economie la un laborator din cadrul Institutului Cantacuzino din Capitală, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, acţiunea a fost dispusă de către procurorii care instrumentează dosarul penal de la Parchetul General. Astfel, specialiştii de la Institutul Cantacuzino urmează să facă mai multe teste iar apoi, în perioada următoare, să se pronunţe pe conţinutul şi tipul substanţelor din probele trimise de anchetatori.

Reprezentanţii Parchetului General au precizat, marţi dimineaţă, că în dosarul Hexi Pharma au fost dispuse două expertize asupra produselor dezinfectante.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a două constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma”, se transmite într-un comunicat de presă al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Până la acest moment, în dosarul de la Parchetul General a fost pusă sub urmărire penală compania Hexi Pharma pentru „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*