FOTO: Pro-rușii au încercat să oprească convoiul NATO în vama Sculeni

pro rusi

Peste 100 de maşini şi unităţi de tehnică militară din Statele Unite ale Americii au ajuns, în această dimineaţă, pe teritoriul Moldovei.

Pro-rușii conduși de Igor Dodon au încercat să blocheze convoiul NATO în vama Sculeni, însă fără succes. Dodon și susținătorii săi au venit cu pancarte anti-NATO și s-au postat în mijlocul drumului. Aceștia purtau în piept panglica Sf. Gheorghe, sau ”panglica ocupantului rus”, cum mai este numită în zona fostelor republici sovietice.

Igor Dodon, fost vicepremier și în prezent deputat în Parlamentul de la Chișinău, susține pe Facebook că a cerut chiar să verifice actele convoiului militar american. După lungi negocieri, reprezentanții Ministerului Apărării din Moldova i-au convins pe socialiști să-i lase pe soldați să treacă. În același timp, la fața locului a început și un contra-miting, pro-NATO, cu pancarte cu texte precum „NATO și Europa vor salva Republica Moldova”.

nato

Aplicaţiile, la care vor participa 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, informează Ministerul Apărării de la Chişinău.

Scenariul exerciţiului prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor. Americanii au fost până pe 2 mai în ţară nostră, fiind găzduiţi de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

dodon

moldova

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *