Ultimele Știri

Prințul Charles: Transilvania deține cheia salvării planetei

Prințul Charles al Marii Britanii a adus laude României de câte ori a avut ocazia, în urmă cu o lună spunând chiar că iubește România. În cadrul unui interviu pentru acordat recent postului BBC, prințul a vorbit și despre Transilvania, pe care o consideră ”cheia salvării planetei”.

Într-un interviu acordat BBC Radio 4, prințul a vorbit despre exploatarea mediului înconjurător și a menționat că este de părere că, într-un fel, Transilvania ”deține cheia salvării planetei”. Prințul în vârstă de 66 de ani susține că acesta este locul „unde vedem cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea”. 

De altfel, vorbind despre biodiversitate şi comunităţi rurale, prinţul a punctat că trebuie pusă o valoare economică pe ceea ce natura oferă”: „Timp de foarte mulţi ani – sute de ani – am lăsat natura în plan secundar şi după ce am exploatat-o, i-am luat totul, nu am pus nimic în loc”, a explicat el. Aceesta a adăugat că nu ne simţim atât de legaţi de natură pe cât ar trebui: „Şi, cumva, ne imaginăm că suntem separaţi de natură, că ea există altundeva, unde poţi merge să o exploatezi”, a spus prinţul.

Acesta a avertizat că stă în puterea micilor agricultori, precum cei transilvăneni, să protejeze şi să conserve mediul pentru generaţiile viitoare: „Trebuie să existe o abordare integrată”, a afirmat Prinţul Charles. „Cred că micii fermieri, micii proprietari de terenuri sunt extrem de importanţi pentru menţinerea siguranţei hranei. Nu se poate ca totul să fie făcut de corporaţiile uriaşe. Unele dintre ele încearcă, dar cele mai multe nu sunt interesate de biodiversitate sau cultură sau comunităţile rurale. (…) Punerea biodiversităţii în centrul modului de a face agricultură este abosult crucială”, spune Charles.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*