Prinţul Charles al Marii Britanii, în Valea Zălanului

  • Adelina Mitrache
  • 31 mai 2016
  • Social
printul charles valea zalanului

Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat într-o vizită privată în România, a înnoptat luni la conacul său din satul Valea Zălanului din judeţul Covasna.

Prinţul Charles s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi apoi cu premierul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria. În aceeaşi zi, Alteţa Sa Regală a ajuns în satul Valea Zălanului şi a înnoptat la conacul său, una dintre proprietăţile pe care le deţine acolo.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, „Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Alteţa Sa Regală va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească – ‘The Prince of Wales’s Training Centre’ – cu ocazia primei aniversări a fundaţiei sale – Fundaţia Prinţului de Wales”.

Conform sursei citate, lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizaţie caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizaţiei este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunităţile rurale pentru a-i ajuta pe localnici să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Noul centru de formare este amplasat în Viscri, judeţul Braşov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga ţară. În acest an, Fundaţia va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania şi Moldova.

Potrivit documentului, centrul de formare găzduieşte în prezent primul curs de ţesături tradiţionale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureş Bucureşti şi Transilvania.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *