Ultimele Știri

Principele Nicolae la Chişinău: Basarabia este acasă pentru mine

principele radu chiril gaburici

Principele Nicolae și-a încheiat, ieri, vizita de șase zile în Basarabia, timp în care a vizitat orașele Orhei, Bălți și Soroca şi s-a întâlnit cu autoritățile locale, reprezentanți ai Bisericii, cât și cu studenți sau reprezentanții unor asociații umanitare din teritoriu.

Principele Nicolae a efectuat prima sa vizită în Republica Moldova prin care a încurajat continuarea parcursului european al celor de peste Prut, iar, din numele Casei Regale, a oferit sprijin umanitar, social, cultural şi diplomatic.

„Eu pot să spun sincer că am găsit aici o țară exact cum e acasă, pentru că Basarabia este acasă pentru mine. Îmi doresc ca basarabenii să aibă încredere în viitorul nostru, și încet încet vom avea o comunitate mai mare, mai apropată de România. Trebuie să lucrăm împreună, dacă nu vom lucra împreună nu vom putea reuși nimic”, a declarat Principele Nicolae.

Împreună cu Principele Nicolae s-a aflat şi Principele Radu în ultimele două zile. Aceştia au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru din Grădina Publică ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

„Practic în toate activităţile pe care le-am desfăşurat în ultima perioadă am încercat să includem şi Republica Moldova. Ne propunem dezvoltarea în continuare a acestor activităţi. În călătoriile pe care le avem, reieşind din agenda noastră externă, transmitem mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Principele Radu.

Pe parcursul vizitei sale în Basarabia, cele două Alteţe Regale au avut întrevederi cu noul premier de la Chişinău, Chiril Gaburici, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu şi cu primarul Municiupiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Principele Radu şi Principele Nicolae la Chişinău

principele radu principele nicolae la chisinau

principele nicolae si principele radu la chisinau

principele radu şi principele nicolae împreună cu Dorin Chirtoacă

 

principele radu şi nicolae chisinau

Principele-Radu-Principele-Nicolae-Prim-Ministrul-Republicii-Moldova-Chiril-Gaburici-Chisinau-23feb20151

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*