Ultimele Știri

Primul pod de flori peste Prut din ultimii 20 de ani. Românii din Basarabia: „Primiţi-ne acasă!”

Sute de tineri basarabeni care au plecat pe 5 iulie, pe jos, din Chişinău au intrat astăzi, 11 iulie, în România, prin Vama Ungheni unde au fost aşteptaţi de românii de pe celălalt mal al Prutului.

„Marşul lui Ştefan cel Mare“ este o acţiune a mai multor organizaţii care susţin unirea Republicii Moldova cu România. În premieră pentru ultimii 20 de ani, românii de pe ambele maluri ale Prutului refac, astăzi, podurile de flori.

Organizatorii mitingului pentru unirea Basarabiei cu România au pus la dispoziţie transport gratuit dus-întors pentru ieşenii care vor să-i întâmpine pe tineri, deplasarea autocarelor fiind din Piaţa Unirii. Mihai Chirica, primarul interimar al Iaşiului, a declarat, vineri, că va participa la marşul de la Ungheni împreună cu mai mulţi angajaţi ai municipalităţii.

4

„Atât eu, cât şi colegi din Primărie, dar şi din cadrul PSD, ne vom prezenta la Ungheni pentru a face parte din delegaţia de primire a tinerilor care vin din Republica Moldova. Vom veni împreună în municipiul Iaşi, ne vom întâlni în Piaţa Unirii. E o acţiune frumoasă care îndeamnă să ne privim destinul aşa cum se cuvine, suntem români şi trebuie să gândim ca atare şi trebuie să participăm şi cu sufletul şi nu numai pentru a susţine astfel de acţiuni, mai ales în condiţiile actuale“, a declarat Chirica.

1

”Platforma Unionistă Acţiunea 2012”, organizaţie care susţine marşul de la Prut, a trimis, vineri, o scrisoare, în numele a mii de tineri basarabeni, către preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi către guvernanţii de la Bucureşti, cu mesajul ”Primiţi-ne acasă, Domnule Preşedinte!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*