Ultimele Știri

Primul imigrant mort în 2016: Un copil de doi ani a fost găsit înecat, după ce o barcă s-a scufundat în Marea Egee

criza imigrantilor

Un copil de doi ani a fost găsit înecat, în timp ce alte 10 persoane au fost rănite în scufundarea unei ambarcațiuni care transporta migranți în Marea Egee, a anunțat paza de coastă elenă citată de agențiile DPA și AFP. Sursele notează că acest băiețel sirian este prima victimă din 2016 în încercarea de a traversa marea din Turcia spre Grecia.

Sâmbătă dimineață, barca transportând 40 de refugiați și care plecase din Turcia s-a scufundat lângă malurile abrupte ale Insulei Agathonissi. Pescarii locali au alertat paza de coastă care a trimis acolo nava unei fundații pentru a salva oameni în primejdie, cu sediul în Malta. 

38 de refugiați au reușit să urce stâncile, în timp ce pescarii au reperat copilul înecat și o femeie care a căzut în mare.

Morții și răniții au fost transportați la Pythagorio, port al Insulei Samos. Zece migranți au fost spitalizați pentru hipotermie. 

„Astăzi, am găsit cea mai tânără victimă a crizei migranților. Este o reamintire tragică a miilor de persoane care au murit în timp ce încercau să ajungă la siguranță în condiții dure”, a declarat fondatorul fundației MOAS, cu sediul în Malta, americanul Christopher Catrambone. 

ONG-ul MOAS (Migrant Offshore Aid Station) și-a lansat misiunea în Marea Egee în decembrie între Turcia și Grecia, în colaborare cu paza de coastă greacă, alte ONG-uri, pescari și voluntari. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*