Ultimele Știri

Primul denunţ făcut la DNA de un baron local. „Banii s-au dat în sediul PNL din Aviatorilor!”

Cristinel Marian Bîgiu, preşedintele supendat al CJ Buzău, este primul baron local care a denunţat la DNA şi a recunoscut fapte de corupţie. Bîgiu a fost membru PNL până în septembrie 2014, când s-a mutat la PSD cu „Ordonanţa traseiştilor”.

Cristinel Bîgiu (48 de ani), preşedintele CJ Buzău a dat o declarație care l-a înfundat pe fostul ministru de Interne, Cristian David- trimis deja în judecată, dar şi pe fostul consilier prezidenţial, George Scutaru şi pe actualul vicepreşedinte al Camerei Deputatilor, Dan Motreanu. Acesta a recunoscut că a primit mită, banii fiind folosiți în campania electorală.

Bîgiu nu este pentru prima dată cercetat, acesta este vizat în mai multe anchete penale și a fost arestat de mai multe ori. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie (DNA) i-au trimis în judecată, luni, sub control judiciar, pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere în PNL, şi, în stare de libertate, pe vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Motreanu, deputat şi membru cu funcţie de conducere în PNL (la data faptelor şi în prezent), pentru spălare de bani. Declarația lui Bîgiu este o probă cheie în acest dosar.

Adrian Mladin (PNL), primarul din Jilava, este cel care a date banii, denunțul său fiind susținut de Bîgiu. Un alt denunţător în acest dosar este Valeriu Niţescu, fost şef de cabinet al lui Cristi David.

Mladin a dat o şpagă de 1,1 milioane de euro (500.000 de euro lui David şi 600.000 de euro lui Niţescu), pentru a i se stabili dreptul de proprietate asupra unui teren, de 15 hectare, în oraşul Buzău. De asemenea, Mladin i-a dat 1 milion șpagă și lui Bîgiu, prin intermediul afaceristului Gheorghe Doloiu

”Ţin să precizez că în cursul discuţiilor cu Mladin Adrian acesta mi-a spus că dacă i se rezolvă problema va sprijini campania electorală a partidului din care făceam parte, adică Partidul Naţional Liberal, dat fiind faptul că anul 2008 era un an electoral, cu alegeri atât locale, cât şi generale. Am acceptat această propunere în scopul mai sus arătat şi pentru a pune în practică înţelegerea, i l-am prezentat lui Mladin Adrian pe Gheorghe Doloiu, cei doi urmând a realiza în concret înţelegerea avută. Tin minte că ne-am întâlnit la cafeneaua Beau Monde din municipiul Buzău, situată în zona centrală, pe Bulevardul Unirii. Cu ocazia discuţiei care a avut loc, înţelegerea s-a perfectat în sensul celor arătate mai sus”, apare în declarația lui Cristinel Marian Bîgiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*