Ultimele Știri

Primul centru NATO din România va fi inaugurat în curând

NATO va avea șase centre la granița cu Rusia. Primul centru NATO din Europa de Est va fi construit în România.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, aflat azi în vizită în România, a vrut să vadă primul centru NATO din cele şase pe care alianţa le va avea la graniţa cu Rusia. În această unitate vor lucra 40 de ofiţeri din 11 ţări. Rolul centrului va fi acela de a organiza exerciţii militare, dar şi de a facilita tranzitul militarilor către o zonă de conflict.

Centrul NATO din România este primul dintre cele șase centre pe care NATO le va construi cât mai aproape de Rusia. 

Această unitate va transmite şi un mesaj clar: NATO e aici, NATO e gata să se apere de orice ameninţare, suntem gata să apărăm România şi pe toţi ceilalţi aliaţi NATO”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

România va găzdui două astfel de centre iar primult va fi construit în București.

„În toamna acestui an, structura de comandă din România va fi acreditată şi va intra în funcţiune împreună cu structurile similare din alte state NATO formând un lanţ de susţinere pentru activităţile de planificare a exerciţiilor, instruire şi, eventual, desfăşurare de forţe NATO în caz de nevoie”, a spus, la rândul său, Mircea Duşa, ministrul Apărării.

Întreg flancul estic al Uniunii Europene va fi întărit de Centre ale Alianţei. Estonia, Letonia,Lituania, Polonia România şi Bulgaria au rolul de a monitoriza şi de a ţine piept ameninţării Rusiei în regiune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*