Ultimele Știri

Primul caz de infectare cu virusul Zika din România! Care sunt șansele ca acesta să se transmită pe întreg teritoriul țării

A fost confirmat primul caz de infectare cu virusul Zika din România, fiind vorba de o femeie de 27 de ani, din București. Aceasta a fost internată  timp de două zile la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Femeia s-a prezentat la spital  la o zi distanță de la întoarecerea sa dintr-o excursie în Martinica: „Cazul este unul izolat, legat de o călătorie pe care a efectuat-o într-o zonă cu transmitere activă a virusului”, a explicat Laurenţiu Colintineanu.

Conform unui comunicat de marţi al Ministerului Sănătăţii, „persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să ştie că virusul Zika se poate transmite prin inţepătură de ţânţar, dar şi prin contact sexual”.

Această boală nu are un tratament specific: „Deşi avem doar un caz izolat, şi poate altul unu, două, trei care vor apărea ca şi cazuri de import, această discuţie ne prilejuieşte să aminim trei idei importante: înainte de a călători într-o zonă exotică este foarte important ca persoana care urmează să călătorească să îşi monitorizeze starea de sănătate”, a asigurat medicul Gabriel Popescu.

În ceea ce privește riscul de transmitere pe întregul teritoriul țării, Ministerul Sănătății a asigurat că sunt șanse minime ca acest lucru să se întâmple.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*