Ultimele Știri

Primul autobuz electric prin capitală

Autobuz electric Bucureşti

Primul autobuz electric realizat de unul dintre cei mai mari producători din Cehia va fi testat pe străzile Capitalei începând de astăzi, pe linia 104, pe traseul ‘Cora Pantelimon’ – ‘Piaţa Operei’, a anunţat Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti vor derula ăn această săptămână  un program de testare a câtorva autobuze electrice produse de produse de firme recunoscute în domeniu. Astfel, de astăzi, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2  afost lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.

Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Acesta va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul ‘Cora Pantelimon’ – ‘Piaţa Operei’ şi va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

‘În contextul economic actual, în care criza energetică se adânceşte tot mai mult, iar poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toţi, utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală’, au precizat reprezentanţii RATB.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*