Ultimele Știri

Primii solicitanți de azil transferați din Austria într-un sat din Slovacia. Localnicii nu îi vor

Primii solicitanți de azil sirieni au fost transferați joi din Austria spre satul slovac Gabcikovo (în sud-vestul țării), în ciuda faptului că locuitorii acestuia s-au opus primirii imigranților.

Acești 18 sirieni se vor întoarce în Austria, în cazul în care cererea lor de azi va fi respinsă, de unde vor fi retrimiși într-o țară în afara UE, a indicat pentru agenția franceză de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului slovac de Interne, Michaela Paulenova.

În bratislava ar urma să sosească 500 de solicitanți de azil, în următorii doi ani, în urma unei înțelegeri între Austria și Slovacia , potrivit dnei Paulenova, care a precizat că nu dispune de nicio informație suplimentară asupra numărului exact al migranților și nici despre data sosirii lor: ”Aceasta depinde de Ministerul de Interne austriac”, a adăugat ea.

Gabcikovo, un sat cu vreo 5.400 de locuitori, organizase în august un referendum local în care 97 % dintre votanți și-au declarat opoziția față de primirea solicitanților de azil, dar guvernul slovac ”nu este obligat să acționeze conform rezultatelor acestuia”, a explicat purtătoarea de cuvânt, conform Agerpres.

Localnici au rămas reci la venirea imigranților, în ciuda faptului că unul dintre solicitanții de azil a mulțumit tuturor, la coborârea din autobuz, pentru posibilitatea de a rămâne în Slovacia: ”Oricum, cine îi vrea aici ? Știu că nu eu!”, a scris pe Facebook localnica Beata Lelkes.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*