Primii imigranți vor ajunge astăzi în România! În ce oraș vor fi cazați

imigranti

În prezent, în România sunt amenajate 6 centre de cazare pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil, care nu fac faţă numărului total de peste 6.200 de imigranţi pe care România ar trebui să îi găzduiască în următorii ani, capacitatea lor fiind de doar 1.500 de persoane, conform cifrelor de la Imigrări.

Un prim lot de refugiaţi va sosi în România astăzi, în urma repartizării prin mecanismul cotelor obligatorii de relocare al UE, ei fiind selectaţi din Grecia şi din Italia. În 2016 şi 2017, România trebuie să primească cel puţin 4.180 de refugiaţi, conform celor două mecanisme de relocare adoptate la nivelul UE. Primii urmează să fie cazaţi la Galaţi.

Mai exact, astăzi urmează să sosească 15 persoane, care vor fi cazate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări.

Până acum, România a solicitat Italiei 190 de refugiaţi aflaţi în centrele sale, iar Greciei 125 de refugiaţi, în total 315 persoane.

În prezent, România dispune de 6 centre pentru cazarea refugiaţilor şi solicitanţilor de azil, toate tentativele Ministerului Afacerilor Interne de a demara construirea unora noi fiind pe moment abandonate, din cauza puternicei opoziţii de pe plan local. MAI luase în calcul trei locaţii – foste cazărmi ale Jandarmeriei – pentru construirea unor noi centre pentru refugiaţi – la Tăşnad (Satu Mare), la Bumbeşti Jiu (Gorj) şi la Câmpulung Muscel (Argeş). 

loading...

4 thoughts on “Primii imigranți vor ajunge astăzi în România! În ce oraș vor fi cazați

  1. avem atatia amarati,,in tara care mananca din gunoaie,si primim sobolanii aia, violatori,,adica proprii nostrii romani sunt,,incontinuare marginalizati de societate,si primim,animalele alea,sper sa fie cazati la cotroceni,si sa le bage madularul in dos la toti politicienii,si sotia lui JOHANNIS sa fie prima penetrata,idioti fara scrupule,cum plm sa cazeze la noi animalele alea?

  2. Sa mă futut România din cauza ta sint plecați din tara mame casa primesc de lucru și adăpost și mâncare și voi primit sirieni care o sa ne face praf și va deveni cel mai periculos și o sa fie nevoie sa ne gonească casa vine tot sirieni bagameas pula în cel care o primit în românia futut morții mati handicapaților venit ca va așteptăm cu sabia și sopor

  3. Am inteles , nu vreti teroristi , criminali si alte lichele , dar cu ce drept judecati voi niste oameni care fug din tara lor cu spranta de mai bine . La fel au facut si atatea milioane de romani , si toti v-ati simtit jigniti de presa franceza cand facea misto de romani.
    Ce se intampla daca occidentul nu oferea azil sutelor de romani fugiti de cumunism ?
    De acord , daca incalca legea Romaniei (viol, terorism, etc) sau daca nu respcta valorile si traditiile nationale sa fie pedepsiti, expulzati w/e. Dar totusi trebuie sa le oferim o sansa asa cum multi romani au primit de la alte tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *