Ultimele Știri

Primele reacții după sosirea imigranților în România. „Copiii noștri, cu două facultăți, stau acasă și lor le dau mâncare, cazare și am înteles că și bani!”

imigranti

Joi au ajuns în România 15 refugiați, din cota impusă de Uniunea Europeană. Refugiații au fost cazați în Galați și provin din Siria și Yemen.

Este vorba despre zece bărbați și un cuplu cu trei copii mici, aceștia provenind din două zone de război, nesigure, unde activează ISIS. Aceștia au cerut azil politic într-o țară europeană. Localnicii din Galați nu au fost deloc încântați de sosirea imigranților.

„Să stea în țara lor, acolo. Cine a propus acest program să-l ia la el acasă, nu să-i trimită pe capul nostru.” / „N-ați văzut ce barbarii au făcut în Franța, în Germania? Copiii noștri, cu două facultăți, stau acasă și lor le dau mâncare, cazare și am înteles că și bani!”, transmite B1.ro.

„Am cerut statut de refugiat și mi-au spus să plec la familia mea, să nu raman aici. Noi vrem să fim refugiați aici. El e din Iran, dar eu sunt din Siria!”, spune Kawa Ali, refugiat din Siria, 29 de ani.

În decurs de 30 de zile, autoritățile române vor decide dacă le acordă dreptul de ședere, iar în perioada următoare, 115 migranți din Italia și încă 120 din Grecia vor veni în România. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*