Ultimele Știri

Primele nume! Din cine va fi format Guvernul lui Cioloș. În noul Executiv vor fi cooptați și reprezentanți ai societății civile

dacian ciolos

Noul Guvern va fi format din specialişti angajaţi acum în instituţiile europene, apropiaţi de Dacian Cioloş, din câţiva miniştri tehnocraţi care au făcut parte şi din Guvernul Ponta, dar şi de oameni veniţi direct din societatea civilă, potrivit Adevarul.

În noul Executiv vor fi cooptaţi şi oameni complet noi, reprezentanţi ai societăţii civile, care vor ocupa câteva portofolii cheie, un semn că strada n-a fost uitată. În plus, Cioloş va recupera câţiva miniştri care au mai trecut şi prin Guvernul Ponta,  dar care n-au carnet de partid.

Surse politice au confirmat pentru „Adevărul“ că sunt şanse foarte mari ca Dacian Cioloş să-i păstreze în continuare pe Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe, Marius Nica- Fonduri Europene şi Sorin Cîmpeanu la Educaţie.

De asemenea, premierul desemnat, Dacian Cioloş, încearcă să îmbine în noul Guvern experienţa politică, profesionalismul european şi dorinţa societăţii civile. Potrivit unor surse politice, Dacian Cioloş a sunat deja câţiva specialişti români care deţin funcţii importante la Bruxelles, cu care a lucrat direct în timpul mandatului de comisar european, pentru a le propune un post ministerial, potrivit Adevărul.

Premierul îl ia în calcul pentru funcția de ministru și pe asile Dâncu, unul dintre sfetnicii lui Liviu Dragnea: ”Dacă Vasile Dâncu acceptă să intre în Guvern , pentru că aici e problema – el se lasă foarte greu convins – atunci o să vedeţi mulţi parlamentari PSD care vor vota Guvernul. Aurescu şi Nica nu contează pentru partid“, spun sursele.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*