Ultimele Știri

Primele imagini ale raidului în care a fost capturat teroristul Abdeslam

Salah Abdeslam

Presa franceză a publicat luni primele imagini de la raidul în care a fost capturat teroristul Salah Abdelsam, suspect pentru atentatele din luna noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, relatează Itele.

CITEȘTE ȘI: Niciun regret pentru cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris. Salah Abdeslam le-a spus prietenilor de ce nu s-a aruncat în aer

Imaginile au fost filmate de o persoană care locuieşte în zona unde a avut loc operaţiunea poliţiei.

CITEȘTE ȘI: O comandă neobișnuit de mare de pizza a dus la prinderea lui Salah Abdeslam. Bild: ‘Ce i-a căzut din pantaloni la arestare?’

În filmare se vede cum suspectul de terorism, în vârstă de 26 de ani, iese din clădirea unde se adăpostea şi, când vede forţele de ordine, o ia la fugă. Poliţiştii deschid, însă, focul, iar Abdeslam este lovit în picior de cel puţin un glonţ.

CITEȘTE ȘI: Salah Abdeslam NU a fost sprijinit de de jihadiştii ISIS, în cele patru luni de urmărire generală

Poliţiştii reuşesc, apoi, să îl aresteze.

De asemenea se vede cum lui Abdeslam îi cade o bucată de hârtie din pantaloni. Nu este clar deocamdată dacă nota respective are vreo importanţă pentru anchetă sau dacă se află în prezent în posesia Poliţiei belgiene.

CITEȘTE ȘI: Avocatul lui Salah Abdeslam, teroristul capturat la Bruxelles, va da în judecată un procuror

Teroristul Salah Abdeslam fost capturat, vineri, după un raid antiterorist în cartierul Molenbeek din Bruxelles (Belgia), în urma căruia a fost rănit uşor. După externare, el a fost plasat în custodia autorităţilor belgiene, cu care va colabora pentru a nu fi extrădat în Franţa.

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut, însă, extrădarea sa.

Între timp, autorităţile au anunţat că AND-ul Najim Laachraoui, alias Soufiane Kayal, presupus complice al teroriştilor, a fost găsit pe centuri cu explozibili descoperite la Paris după atentatele din noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Mărturia lui Salah Abdeslam, teroristul prins la Bruxelles

Bărbatul este căutat din 4 decembrie. Potrivit anchetatorilor, este posibil ca el să fi fost unul dintre coordonatorii atentatelor din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Laachraoui a fost controlat într-un autoturism la 9 septembrie, tot sub falsa identitate de Soufiane Kayal, la graniţa austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi a lui Mohamed Belkaïd, cetăţeanul alegerian împuşcat mortal de poliţie la 15 martie, în apropiere de Bruxelles.

Potrivit AFP, Laachraoui şi Belkaïd au ţinut telefonic legătura cu membri ai comandourilor kamikaze care au executat masacrul de la Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*