Primele efecte ale Brexit-ului lovesc Marea Britanie: Salariile sunt din ce în ce mai mici. Cât de mult a scăzut câștigul real

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Externe
brexit

Impactul Brexit-ului începe să devină vizibil pentru Marea Britanie, salariile fiind sub presiune iar companiile scoţând la concurs tot mai multe posturi pe perioade determinate şi de colaborare, scrie Bloomberg.

Câştigul real a scăzut cu 3%, luând în calcul și inflația. Salariul mediu oferit era de 43,174 de dolari în iulie, cu 2,4% mai mic decât anul trecut.

Lira slabă ar putea impinge inflaţia şi afecta veniturile reale,cu toate că Banca Angliei aştepta creşterea continuă a salariilor.

Au existat semne de slăbiciune, la sfârșitul trimestrului doi, cu toate că piața muncii a rămas relativ stabilă în perioada următoare votului de ieșire din Uniunea Europeană. Companiile au adăugat 172,000 de job-uri în trei luni, iar rata şomajului a rămas la 4,9%.

Brexitul a jucat un rol important în stagnarea salariilor în industrii precum finanţe, având în vedere că muncitorii plătiţi bine amână angajările şi aşteaptă ca peisajul economic şi politic să fie mai clar, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *