Ultimele Știri

Primele declarații ale patronului firmei Brădet, unde s-a descoperit bacteria E.coli

bradet

Compania Brădet produce produse lactate în mod tradițional și  se află în mijlocul sandalului provocat de îmbolnăvirea și moartea mai multor bebeluși infestați cu bacteria E.coli. Patronul firmei a făcut primele declarații în urma anchetei ANSVSA.

„Toate controalele au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generaţie, sunt pornite în prezenţa mea. Implicarea mea şi a familiei mele a fost maximă. Am pus mai mult decât suflet. Acolo am copilărit (la Brădet – n.r) şi am vrut să dezvolt zona”, a declarat acesta.

„Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el”, a declarat Badea.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

„Ne mergea bine, după ce acum şapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrică din ţară şi ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce până nu se clarifică situaţia. Nici eu, la cea mai mică suspiciune că produsele Brădet ar putea face rău, nu aş mai da copilului meu să mănânce. Îi înţeleg pe toţi cei care m-au sunat să mă întrebe dacă să mai consume sau nu. Eu cred că ministrul s-a grăbit să arate spre noi, dar nu pot decât să aştept rezultatele. Dacă magazinele vor să returneze marfa, o pot face. Rămâne la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei cărora le-am livrat marfa, decizia le aparţine”, a adăugat patronul Lactate Brădet.

Patronul companiei, Marius Badea, a explicat că fabrica nu este închisă, ci doar secţia unde se face brânza proaspătă, cea de la care s-ar fi îmbolnăvit bebeluşii din Argeş.

”Fabrica deţine două linii: cea unde se fabric iaurt, smântână, caşcaval, unde omul nu intră în contact cu produsul, şi cea a brânzeturilor, unde intervine omul. Luăm măsuri de siguranţă. Suntem convinşi că avem oameni responsabili, dar nu putem sta în fiecare secundă după angajaţi”, a mai spus Badea. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*