Ultimele Știri

Primele concluzii și sancțiuni după accidentul cu 4 morţi şi 56 de răniţi de pe A2

Mai mulţi şoferi, implicaţi în carambolul de ieri, de pe Autostrada Soarelui, au rămas fără permisele de conducere. 4 oameni au murit şi alţi peste 50 au fost răniţi în acest accident. Între timp, ancheta avansează – poliţiştii au aflat că prima maşină lovită circula pe a doua bandă cu jumătate din viteza minimă obligatorie.

Ora 11. Secţia de poliţie de pe Autostrada Soarelui. Au trecut mai bine de 24 de ore la cel mai grav accident rutier produs vreodată în România. Câţiva şoferi au venit în curtea transformată în cimitir de maşini. Se uită lung la epave şi sunt mulţumiţi că au scăpat cu viaţă.

Am fost singură în maşină. Am intrat pe banda de accelerare, n-am fost implicată, dar m-a lovit cineva din spate”, spune unul dintre conducătorii auto.

După ce au analizat o parte din probe şi au citit declaraţiile date de unii şoferi, poliţiştii au reţinut câteva permise celor care nu ar fi condus prudent şi ar fi stat prea aproape de maşinile din faţa lor.

După ce au făcut cercetarea la locul accidentului, poliţiştii şi-au dat seama că aceasta maşină a fost prima lovită. Şoferul a declarat că a circulat pe a doua bandă, dar cu o viteză mică, de 20 – 3o de kilometri la oră.

Potrivit legii, viteza minimă pe autostradă este de 50 de kilometri pe oră. Teoretic, bărbatul care a condus maşina de şcoală ar putea fi tras la răspundere pentru că nu a respectat-o. Procurorii au deschis dosar penal pentru omor din culpă şi vătămare corporală. Ei aşteaptă acum rezultatul analizelor de sânge, dar şi diagnosticul medicilor pentru cei peste 20 de răniţi internaţi în spitalele din Bucureşti.

Expertiza care se va face în următoarea perioadă va fi decisivă în soluţionarea dosarului. Specialiştii vor analiza fiecare autoturism în parte şi vor stabili care a fost viteza şi dinamica accidentului.

Mai mulţi şoferi implicaţi în carambolul de pe Autostrada Soarelui au rămas astăzi fără permis de conducere şi ar putea urma alţii, pe măsură ce sunt făcute expertizele tehnice ale celor 32 de maşini care s-au tamponat.

Ancheta carambolului de ieri, de pe Autostrada Soarelei, în care au fost implicate 32 de maşini, a ţinut până după miezul nopţii iar dimineaţă a fost reluată. Au fost facute primele inspecţii ale caroseriilor zdrobite dar investigatorii au nevoie de mult mai multe informaţii.

Zeci de şoferi sunt chemaţi să dea declaraţii la poliţie. Primele cauze care au provocat ieri coliziunea în lanţ s-au conturat însă: viteza prea mare cu care au condus şoferii pe o ceaţă groasă, care abia îi lăsa să vadă la 20 de metri.

Din primele cercetări reiese că primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii, iar panourile de avertizare recomandau reducerea vitezei.

De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

În urma accidentului de sâmbătă, procurorii au deschis dosar penal, fiind făcute testări cu aparatele etilotest care au arătat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

Numărul persoanelor rănite în accidentul de sâmbătă de pe A2 care mai sunt încă internate în spital este de 24, 20 de persoane fiind deja externate, a declarat Valentin Popescu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Primele concluzii și sancțiuni după accidentul cu 4 morţi şi 56 de răniţi de pe A2

  1. Este aberanta prevederea privind viteza minima de 50 km/h pe autostrada! Atata timp cat cea maxima este de 130 km/h, acest tip de accident se poate intampla oricand. Autostrada nu este construita pentru 3 masini si ala cu distanta de minim 400 m intre ele, distanta in care sa poti sa micsorezi de 130 la 50!
    In cazul de fata este o inconstienta sa iesi pe banda de accelerare cu 20-30 km pe ora! Cei care circula si numai cu 70 km/h, nu au cum sa-i ocoleasca sau sa franeze la timp!

    Vrem autostrazi dar nu stim sa ne comportam pe autostrada! Nu intelegem ce inseamna o depasire prin intrare pe banda de viteza, nu intelegem sa ne retragem de pe banda de viteza dupa depasire si exista mentalitatea : merg cu viteza maxima de ce sa-l las pe cel din spate, de ce sa mearga el mai tare?!
    Multi uita ca nici nu autostrada lor si la volan nu sunt agenti de circulatie sau actori civici ca sa stabileasca ei cum trebuie sa mearga altii.
    Habar n-au despre cel din spate sau ce transporta dar cred ei ca au drepturi la 30, 50, 80 km/h.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*