Ultimele Știri

Primele arestări în Dosarul Retrocedărilor

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a două din cele şase persoane urmărite penal.

Magistraţii instanţei supreme au emis, în această dimineaţă, mandate de arestare preventivă pe numele lui Dan Costin Bengescu şi Iosif Kadas, în timp ce faţă de Sorin Ion Iacob şi Jănică Poenaru s-a luat masura arestului la domiciliu.

Sorin Ion Iacob şi Iosif Kadas sunt acuzaţi că, din 2013 şi până în prezent, au acţionat, împreună cu o altă persoană, urmărind să obţină venituri din trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Judecătorii Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă de la Tribunalul Covasna vor fi prezentaţi în cursul acestei zile, 17 octombrie, în faţa instanţei supreme, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au cerut, joi, ICCJ arestarea preventivă a şase persoane vizate în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi terenuri agricole, între care cei doi judecători de la Tribunalul Covasna şi beneficiarul a peste 43.000 de hectare de teren forestier.

Cei doi judecatori din Covasna care vor ajunge astăzi în faţa magistraţilor sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, după ce au facut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna, care a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier şi de teren agricol, situate în judeţul Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Romsilva.

În dosarul care vizează retrocedări de zeci de mii de hectare sunt suspectaţi de corupţie şi parlamentarii Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, dar şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*