Ultimele Știri

Primăvara rusească | Marșul de comemorare al lui Boris Nemțov

Marș funerar Boris Nemțov

Marșul opoziției s-a transformat într-un marș funerar la Moscova, Sankt-Peterburg și alte zeci de orașe din Rusia, după asasinarea lui Boris Nemțov. Peste 50.000 oameni sunt așteptați astăzi numai pe străzile Moscovei.

Marșul s-a încheiat la Moscova, iar după toate analizele se poate spune cu fermitate că au fost peste 50.000 de oameni la comemorarea lui Boris Nemțov. Incidentele care s-au remarcat a fost reținerea a peste 15 oameni, printre care și a deputatului ucrainean Alexei Goncearenko în Moscova, iar alți 4 activiști au fost reținuți în Sankt-Peterburg.

Așa s-a petrecut marșul funerar de la Sankt-Peterburg:


16:30 – Marșul se apropie de final, iar organizatorii au anunțat o cifră de 51.600 de oameni care au venit la comemorarea lui Boris Nemțov.

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțo

Marș comemorativ Boris Nemțo

16:00 – Acțiunea de comemorare din Sankt-Peterburg s-a încheiat, iar în Moscova continuă marșul. Reprezentații forțelor de ordine îndeamnă participanții să nu scandeze lozinci.  Marș comemorativ Boris Nemțov Marș comemorativ Boris Nemțov Marș comemorativ Boris Nemțov A fost reținut ucraineneanul Alexei Goncearenko în timpul marșului moscovit. Acesta a participat la protestele din luna mai în Odesa, în urma cărora s-a dat foc unei locații unde se aflau mai mulți proruși, arzând de vii.

Așa sunt păziți participanții la marșul funerar:

— Жизнь в Резервации (@CleanAuthoritie) March 1, 2015


15:30 – Marșul a avansat până la locul în care a fost asasinat Boris Nemțov, însă autoritățile nu le permit decât prin intermediul unor voluntari să depună flori la locul incidentului.

Politia anunță o cifră de 16.500 de participanți la marș, deși numărul e mult mai mare în realitate.

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțov

14.30 – Marșul a luat start cu peste 25.000 de oameni la Moscova. Oamenii scandează: „Nu vorm ierta, nu vom uita!”, iar prin mulțime se pot observa steaguri cu Ucraina și pancarde care cer eliberarea pilotului ucrainean Nedejda Savcenko. În fruntea marșului se află alți lideri ai opoziției, precum Dmitrii Gudkov sau Mihail Casianov. „Eroii nu mor, acele gloanțe sunt în fiecare din noi” – este mesajul din fața coloanei.

Marș comemorativ Boris Nemțov

A fi în opoziție în Rusia înseamnă a fi mort, iar pentru asta rușii vor ieși astăzi în stradă. Înarmați cu lente negre, flori, steaguri și pancarde comemorative, zeci de mii de moscoviți se adună lângă stația de metrou „Orașul China” și vor merge în marș spre locul unde a fost omorât liderul opoziției, Boris Nemțov, la 200 de metri de Kremlin.

Transmisiune LIVE:

Conform informațiilor preliminare, în centrul Sankt-Peterburgului s-au adunat deja peste 6 mii de oameni.

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțov

Marș comemorativ Boris Nemțov

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*