Ultimele Știri

Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, trimişi în judecată de DNA

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, şi viceprimarul Domokos Szoke au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, Robert-Kalman Raduly este acuzat de abuz în serviciu. Funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese iar Domokos Szoke va fi judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracţiuni) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

DNA susţine că, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de primar, Robert-Kalman Raduly a aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie pe baza unor documentaţii incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia.

Acest lucru s-a produs şi ca urmare a relaţiilor existente între Robert-Kalman Raduly şi conducerea instituţiei de învăţământ, primarul fiind şi cadru didactic la filiala din municipiu a universităţii respective.

De asemenea, în perioada 2007 – 2011, Robert-Kalman Raduly şi Domokos Szoke au aprobat efectuarea de plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepţiei legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă.

DNA îl mai acuză pe viceprimarul Domokos Szoke că, în cursul anului 2014, a determinat modificarea ilegală, în favoarea unui om de afaceri, a unui contract de închiriere ce avea ca obiect închirierea de către o societate comercială a unui spaţiu comercial proprietate privată a administraţiei locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.

A fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin primarului şi viceprimarului din Miercurea Ciuc.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Harghita, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*