Ultimele Știri

Primarul Ploieștiului, anchetat de DNA într-un dosar de corupție

badescu-primar-ploiesti

Primarul Municipiului Ploiești, Iulian Bădescu(PSD), a fost dus la audieri la DNA, în calitate de suspect în dosarul finanțării clubului de fotbal Petrolul.

Iulian Bădescu este suspectat de săvârșirea unor acte de corupție şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2014.  Procurorii au efectuat percheziţii la sediul primăriei Ploiești și acasă la primarul Iulian Bădescu în urma obținerii madatelor de percheziție de la instanța competentă. 

”La domiciliul meu au fost precheziţii. Este vorba despre contractul de asociere dintre primărie şi asociaţia ”Lupii Galbeni”. Prin acest contract am premiat jucătorii care au adus Cupa României la Ploieşti. Ancheta e începută cu mai bine de un an în urmă. Acest contract a fost verificat de Direcţia de Finanţe, de toată lumea. Sunt în calitate de suspect în acest dosar. Nu am făcut nimic greşit. Acest lucru a fost demonstrat de toate instituţiile de control din ţară. Legalitatea acestei finanţări a fost controlată”, a declarat Iulian Bădescu.

dan-capra-iulian-badescu-fc-petrolul

Anchetatorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. 

Procurorii DNA Ploiești au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale în rem într-un dosar legat de finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanțele sportive.

Până la momentul declanșării cercetărilor Primăria Ploiești a achitat aproximativ 1,7 milioane de euro către echipa de fotbal prin Asociația “Lupii Galbeni”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*