Ultimele Știri

Primarul orașului Târgu Mureș, în război cu extremiștii maghiari

dorin-florea

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că nu îşi explică cum dintr-odată extremiştii consideră că şi-au găsit ‘raiul’ în acest oraş şi că nu le va permite să organizeze niciun fel de marş.

”Dar prea dintr-odată şi-au găsit raiul tot felul de extremişti, ‘haideţi la Târgu Mureş că primarul nu e acasă’. Primarul e acasă, şi în 19, şi în 20, şi toată luna martie şi aprilie. Dacă vor să vină la mine, la primărie, cu mare plăcere, dar a te da cu scandalul prin oraş, nu. Dacă vin să facă o manifestare culturală, să prezinte raportul Academiei Române, să prezinte mecanica cuantică sau teoria lui Bolyai, cu mare plăcere îi dau o masă şi un scaun în centrul oraşului. Cu scandalul, în altă parte!”, a spus Florea, citat de Agerpres.

Edilul s-a referit inclusiv la apelurile la mobilizare lansate de o serie de organizaţii extremiste pe reţelele de socializare, pentru data de 10 martie, la Târgu Mureş, în ciuda faptului că municipalitatea nu a dat aviz niciunui marş, ca urmare a violenţelor la care s-au dedat unii participanţi anul trecut.

”Nu mă provocaţi, nu dau voie la marşuri, la tot felul de extremişti şi exhibiţionişti publici ca să creadă că Târgu Mureşul a devenit raiul derbedeilor şi al extremiştilor. Nu au decât acasă la ei, în familiile lor, să-şi exercite acţiuni de toate felurile. Mă lasă rece! Ştiu că legea e de partea mea, ştiu că cetăţenii nu doresc acest lucru, nu au decât să se tot invite unde vor şi cum vor. Îi rog să stea în casă, să-şi respecte familiile, copiii, nevestele, să iasă pe centru, să mergem să ne onorăm istoria şi valorile acestui oraş.

Monumentul (Secuilor Martiri, n.r.) va fi păzit, în fiecare an este spălat, curăţat, în jur am pus nisip şi pietriş, ca să nu se murdărească lumea care vine. Acolo avem un tipic în fiecare an. Toată lumea care doreşte, că sunt persoane fizice, juridice, asociaţii, oameni simpli pot merge cu mare plăcere la monument, cu pioşenie, pentru a-şi onora şi comemora înaintaşii”, a arătat edilul.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anunţat în data de 24 februarie, într-o conferinţă de presă, că în acest an nu va mai fi organizată comemorarea secuilor martiri din data de 10 martie, de la Monumentul Secuilor Martiri, deşi a fost aprobată de Primăria Târgu Mureş, şi nici marşul secuilor de pe străzile oraşului, pentru care autorităţile nu au dat aviz din cauza incidentelor violente de anul trecut.

De la acest anunţ, personaje precum Csibi Barna, în numele lui Szocs Tibor din Vlăhiţa, judeţul Harghita – doi dintre iniţiatorii aşa-zisei Gărzi Secuieşti – au solicitat aprobarea organizării unei comemorări la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, în data de 10 martie.

Comisia de Avizare a Manifestărilor Publice din Târgu Mureş a dat aviz negativ întrucât niciunul dintre solicitanţi nu s-a prezentat la discuţii.

În paralel, reţelele de socializare abundă de mesaje împotriva municipalităţii şi apeluri la adunări publice, în data de 10 martie, la Târgu Mureş, din partea unor organizaţii care s-au remarcat şi anul trecut prin acte de violenţă şi scandarea de lozinci rasiste, în timpul manifestării organizate de Consiliul Naţional Secuiesc.

Comentarii prin Facebook

7 Comentarii on Primarul orașului Târgu Mureș, în război cu extremiștii maghiari

 1. titi dinGrecia // 8 martie 2015 at 2:12 // Răspunde

  Bravo domnule primar , dar vã rog frumos sã le dați bilete de drum și voie numai dus .Sã se ducã de unde au venit în Mongolia cã e teren gol au fugit de acolo și acum e pustiu, sã meargã sã. Facã ce vor acolo Aici este România nu Mongolia sau ungaria.

 2. Felicitari!

 3. E foarte bine sa avem grija cind aprobam manifestari…sunt multi provocatori din ambele tabere….Eu cunosc un singur popor in Ardeal si in Mures…Romanii si maghiarii nascuti aici care au trait totdeauna bine impreuna….Si asa va fi si in continuare.E perioada cind popoarele trebuie sa se uneasca si nu sa se desparta…Vrei sa te simti roman adevarat ,atunci accepta ca si maghiarii vor fi aici ptr totdeauna…Suntem si vom fi europeni ptr totdeauna imreuna cu toti locuitorii ardealului. Extremistii daca cunosc atit de bine istoria meleagurilor noastre sunt liberi si ei sa plece unde doresc.

 4. BRAVO D-LE PRIMAR PENTRU DECIZIA LUATA.AU AJUNS CA TOTI REVANSARZII MAGHIARI SA-SI SCOATA COLTII CA SI CUM NOI AM FI LA EI IN TARA NU EI IN TARA NOASTRA.AFARA CU LIFTELE DE BOZGORI ORDINARI CARE VAD CA NU AU ALTCEVA DE FACUT CA SA CREEZE REGIUNE AUTONOMA.IESITI AFARA DIN TARA CU ASEMENEA IDEI SI DUCETI-VA DRACULUI IN UNGARIA DACA NU VA CONVINE TRAIUL DIN ROMANIA.AJUNGE CAT NE-ATI SUBJUGAT SI ASUPRIT INAINTE DE UNIREA MARELUI MIHAI VITEAZUL SI DE UNIREA CEA MARE DIN 1918.VRETI SA VA CONFORMATI LEGILOR DIN ROMANIA RAMANETI AICI DACA NU IESITI AFARA DIN TARA SI DUCETI-VA IN CAMPIA PANONICA SI STATI ALATURI DE LIFTELE VOASTRE SPURCATE ACOLO UNDE VA ACCEPTA.AICI SUNTE-TI PRIMITI DACA VENITI CU GANDURI BUNE DACA AVETI GANDURI DE RAZBOI SI ASUPRIRE STATI ACOLO SPURCATILOR.DECI SUPUNETI-VA LEGILOR ROMANESTI SI NU RIDICA-TI PRETENTII TERITORIALE CA SA VA FACE-TI REGIUNE AUTONOMA.CE CREDEA-TI CA MUNICIPIUL TARGU MURES ESTE SAT FARA CAINI SI PRIMAR CA SA FACE-TI VOI LEGEA CUM VA TAIE CAPUL.CSIBI BARNA SI CU ACOLITII LUI SA PLECE DIN TARA DACA NU LE CONVINE CUM TRAIESC AICI.AFARA CU LIFTELE SI REVANSARZII MAGHIARI DIN TARA.

  • Aici nu sunt bozgori,si daca ai stii ceva Istorie nu ti-ar mai umbla gura.Tinutul secuiesc a fost,este si va ramane ceea ce este.Peste 3 ani (2018) cand se termina contractul si nu va mai apartine de Romania atunci vom vedea unde o sa fie economia,unde o sa aveti locuri de munca,salarii etc

 5. D-le primar va felicit ,daca s-ar razbuna in fiecare an satenii din localitatile salajene Treznea si Ip .Soldatii unguri au ucis aproape toti oamenii din sat nu au luat in considerare ca erau femei, mame insarcinate sau copii la tâța.Am citit ca pe cei 3 martiri i-au ucis austriecii.

 6. Baran Victor Mihai // 9 martie 2015 at 14:49 // Răspunde

  Minunat domnule primar, aţi dovedit că sunteţi un adevărat român şi sunteţi un primar în ţara Românească FELICITĂRI ŞI URĂRI DE BINE !!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*