Ultimele Știri

Primarul Iașiului în fața ziariștilor: Vă rog să fiți oameni

nichita

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a revenit la serviciu la 5 zile după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Iaşi și l-au acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona şi ameninţa amanta, o angajată a primăriei.

„Sunt într-o fază în care nu pot să răspund la întrebări, sunt un om căruia îi place să respecte regulile. În acest moment e normal să nu fac niciun fel de declarație. O să vină și momentul în care o să spun tot ceea ce îi de spus și tot ce e senzațional în această anchetă”, a precizat Nichita, care a ajuns la Primărie în jurul orei 09:00, la scurt timp după fosta sa amantă, Adina Samson.

„Nu sunt nici un robot, nici un puritan, dar în această etapă vă rog să fiți oameni, pentru că până la urmă lucrurile se rezolvă cu oameni, pentru că necazurile sunt pentru toți în viața asta”, a declarat Nichita.

Nichita a fost prezentat vineri de DNA instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă, dupa ce a fost reţinut de procurori joi seară, pentru mai multe fapte, însă judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a decis să nu îl trimită după gratii, ci să fie cercetat sub control judiciar. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

DNA il acuză pe edil de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în forma continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatics şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Primarul din Iasi le cerea şefilor din Poliţia Locală să pună funcţionarii din subordine să-i supravegheze iubita – pe Adina Samson, care avea montat un sistem de urmărire GPS pe maşină, rezultă din interceptările telefonice redate în referatul DNA prin care se cerea arestarea preventivă a edilului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*