Ultimele Știri

Primarul Gheorghe Nichita și-a cumpărat funcția cu 11 milioane de euro. Cu ce îi are la mână pe edili

gheorghe nichita

Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să îşi urmărească fosta iubită, a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Iaşi, și-ar fi cumpărat funcția cu 11 milioane de euro, cu bani de la nivel central.

Șefia PSD este o miză mare, iar primarul suspendat al Iașului pierde tot mai mult teren în competiția internă pentru funcție și are în continuare să controleze organizația județeană.

Care este cel mai bun mod de a putea cumpăra voturile organizației?

Bineînțeles, cel legat de rectificarile bugetare care vin de la centru. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va aloca în perioada următoare peste 50 milioane de lei (aproximativ 11 milioane de euro) județului Iași, bani care vor fi distribuiți către comune. De asemenea, ministrul a semnat și ordinul de alocare a banilor, în baza unei liste întocmite de Consiliul Județean.

Interesant e că pe hârtii apar doar edilii care-l susţin pe Nichita, nu şi contestatarii liberali ai primarului cercetat penal. Lista norocoşilor ar fi fost întocmită de vicepreședintele Consiliului Judeţean Victorel Lupu si Cristian Stanciu, consilier județean. Cei care nu s-au conformat, ar fi fost chiar ameninţaţi. Şi mai interesant e că nici măcar ceilalţi membri ai organizaţiei locale PSD nu ar fi văzut lista. Sumele nu au fost făcute publice însă, și nici nu se știe ce bani vor ajunge și la comunele conduse de primari aparținând PNL.

Surse din organizația social democrată au arătat că de pe aceasta listă vor fi tăiați tocmai primarii care nu și-au mai arătat sprijinul pentru Gheorghe Nichita. Cei care au ieșit public și i-au cerut fostului șef al organizației să facă un pas în spate ar urma să fie cei mai afectați. Primarii care au mers la întrunirile de partid tind să nu-l mai susțină pe Nichita, iar acesta încearcă cu disperare să le recapete încrederea.

Gheorghe Nichita şi supuşii săi nu au făcut altceva decât să cumpere din bani publici o nouă funcţiei dedicată edilului suspendat.

Problema va fi discutată în prima şedinţă a Biroului Judeţean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*