Ultimele Știri

Primarul din Tulcea a fost arestat pentru luare de mită

Constantin Hogea

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea a fost arestat pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie în care este acuzat de procurorii DNA că a luat drept mită un apartament.

După mai bine de şapte ore de audieri şi percheziţii făcute la sediul primăriei, la locuinţa sa şi la mai multe firme, edilul tulcean Constantin Hogea a fost reţinut pentru luare de mită și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. 

Prin comunicatul remis de DNA, procurorii au confirmat faptul că primarul ar fi primit un apartament drept mită pentru a aproba unei firme o autorizaţie de construcţie pentru un bloc în municipiul Tulcea.

Constantin Hogea a acordat firmei administrate de Georgescu autorizația de construire pentru un bloc de locuințe, ”fără a se fi obținut avizele prealabile de la Ministerul Justiției și Ministerul Apării Naționale, conform legislației în vigoare”. În schimb, edilul ar fi primit, ”cu titlu de mită”, un apartament cu trei camere situat în respectivul imobil, ocupat în prezent de fiica acestuia din urmă, mai arată anchetatorii.

În acelaşi dosar, administratorul firmei, Cornel Constantin Georgescu a fost, de asemenea, reţinut pentru dare de mită, iar soţia primarului alături de secretarul şi arhitectul şef al Primăriei Tulcea au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Constantin Hogea şi Cornel Constantin Georgescu vor fi duşi, atăzi, la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Avem o infracţiune de luare de mită din 2009, este vorba de domnul primar, şi o faptă din 2015, din zona aceasta, ianuarie – februarie, nici noi nu ştim exact, nu am avut posibilitatea să consultăm… Nu ştim absolut nimic, în afară de chestiunile ce ni s-au prezentat acum, ca urmare a audierii, ca urmare a aducerii la cunoştinţă a învinuirilor, nu ştim nimic altceva…

O faptă din 2009, e o poveste cu apartamentul, e o chestiune arhicunoscută din punctul meu de vedere, n-aş vrea să comentez chestiuni care ţin de apărarea noastră. Din punctul meu de vedere fapta din 2015 e făcută doar în contextul acesta, să se dea o anumită actualitate faptei din 2009, să se încadreze într-o anumită activitate infracţională constantă”, a spus avocatul Teodor Borisov la ieşirea din sediul DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*