Ultimele Știri

Primarul din Tg.Mureș și alte 21 de persoane au fost puse sub urmărire penală de DNA

dorin florea

Primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție în calitate de suspect. Edilul este acuzat de abuz în serviciu deoarece ar fi atribuit un contract de sponsorizare ilegal către clubul de fotbal  ASA Târgu Mureş. 

„Am fost chemat la DNA pentru o clarificare în calitate de suspect, am înţeles, faţă de o hotărâre de consiliu local în ceea ce înseamnă sprijinirea sportului şi, în mod particular, relaţia pe care o are Primăria cu clubul de fotbal(ASA Târgu Mureş). Nu am ce să vă declar decât să cred că într-adevăr sunt mult mai în cunoştinţă de cauză acum şi bineînţeles când vor fi audiaţi şi consilierii locali, în totalitate, cât şi tot aparatul tehnic şi juridic al Primăriei. Sper ca lucrurile să se rezolve”, a declarat Dorin Florea.

Primarul împreună cu mai mulți angajați și consilieri locali au atribuit un contract de sponsorizare din bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș în valoare de 4.000.000 de lei. Astfel, a fost prejudiciat statul prin neplata impozitelor și taxelor aferente, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat.

Dorin Florea a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș.

La acea ședință a participat, pe lângă cei 20 de suspecți – consilieri locali, și secretarul Primăriei Municipiului, Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv.

Ulterior, edilul a încheiat și semnat în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Tîrgu Mureș, alături de Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, contract vizat de Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș cu suma de 4.000.000 lei, plătită asociației sportive în perioada 21.08.2013 – 31.05.2014, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș.

În dosarul instrumentat de DNA sunt suspectate și vizate de urmărirea penală 21 de persoane, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarii au obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*