Ultimele Știri

Primarul din Slobozia, trimis în judecată pentru fals și instigare la fals

alexandru stoica

Edilul de Slobozia, Alexandru Stoica, a fost trimis în judecată pentru fals şi instigare la fals, pentru eliberarea unei autorizații de construcție pentru o benzinărie.

În dosarul edilului mai sunt anchetați și trei angajați ai primăriei.  Potrivit datelor furnizate de Parchetul Judecătoriei Slobozia, procurorii l-au trimis în judecată pe primarul oraşului Slobozia, Alexandru Stoica, sub acuzaţiile de fals intelectual şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, pentru fals intelectual, secretara Primăriei Slobozia, Agripina Gabriela Costea, şeful Serviciului Urbanism din instituţie, George Corneliu Marian, şi arhitectul şef al oraşului, Aurelia Anica Esterka.

Ca o paranteză, edilul Stoica păstorește o localitate rămasă într-o altă epocă. Slobozia arată ca după bombardament, undeva prin anii 70. Baronii roșii călăresc orașul de mai bine de 20 de ani, astfel numai la Slobozia nu îți dorești să locuiești. Nu ai apă potabilă (poate doar o zeamă maro), drumurile nu au mai fost asfaltate de pe timpul lui Ceaușescu și nici nu mai putem vorbi de locuri de muncă sau dezvoltare locală.

Potrivit procurorilor, în luna aprilie 2013, primarul şi cei trei angajaţi ai Primăriei Slobozia au atestat în mod necorespunzător adevărului existenţa tuturor acordurilor şi avizelor necesare emiterii unei autorizaţii de construcţie necesare pentru ridicarea unei benzinării în oraş.

Anchetatorii susţin că cei trei angajaţi ai primăriei au întocmit documente false, fiind instigaţi de către primarul Alexandru Stoica. Alexandru Stoica a fost ales primar al municipiului Slobozia în 2012, din partea PSD, fiind şi unul din liderii organizaţiei PSD Ialomiţa.

Edilul din Slobozia mai este implicat într-o anchetă, în cadrul căreia procurorii au făcut mai multe percheziţii în 2014, inclusiv la primăria municipiului. Anchetatorii suspectează că s-au folosit ştampilele Primăriei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei maşini de lux, folosind ştampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliţie. 

Anchetatorii au precizat că gruparea, din care ar fi făcut parte şi primarul Alexandru Stoica, era condusă de liderul interlop Viorel Daniel Duţu, cunoscut în Ialomiţa pentru infracţiuni cu violenţă, şantaj şi cămătărie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Primarul din Slobozia, trimis în judecată pentru fals și instigare la fals

  1. Toate ca toate, bombardamentul, baronii rosii, dar aia cu seama maro e vorbit din auzite. Orice jurnalist ar trebui sa investigheze afirmatiile inainte sa le includa intr-un articol. Dar bine, asta e de pe vremea cand inca se facea jurnalism. Acum se face „stirea bomba”. Radio Erevan.

    Dar daca esti platit sa spui ceva, aia spui.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*