Ultimele Știri

Primarul din Koln le consideră vinovate pe femei, pentru seria de abuzuri sexuale comise de imigranți în noaptea de Anul Nou

Henriette Reker

Deși pare halucinant, Henriette Reker, primarul oraşului Koln, le consideră într-un fel s-au altul vinovate pe, femeile și tinerele germane, abuzate sexual de imigranți în noaptea de Anul Nou, potrivit Spiegel.

Reker le sfătuiește pe femei să stea la un braț distanță de străini și să meargă pe stradă în grupuri. Ce pot face femeile pentru a se proteja?”, a fost întrebată Henriette Reker la o conferință de presă în Köln. Ea recomandă femeilor să păstreze o distanță de un braț față de străini.

Aceasta a mai afirmat că femeile nu ar trebui să caute din propria inițiativă o proximitate față de străinii în care nu au încredere. Există întotdeauna o modalitate de a menține o anumită distanță.”, a mai afirmat aceasta. În plus, ea a sfătuit femeile tinere „să meargă împreună în grupuri, să nu stea separate, și să nu fie într-o stare festivă.”

Declarațiile primarului din Koln au stârnit o adevărată revoltă pe rețeaua de socializare twitter, fiind aspru criticată de internauți.

”Reguli pentru femei *, astfel ca acestea să nu devină victime. Aceasta se numește modul #Victimblaming(blamarea victimelor) # eineArmlänge (lungimea brațului)   Amina Ai (amina_you) 5 ianuarie 2016” 

  ”Nu vreau să trăiesc într-o lume unde femeile trebuie să urmeze „reguli de conduită” pentru a nu fi victime ale violenței sexuale. #einearmlaenge     Sebastian Striegel (StriegSe) 05 ian 2016”

Mărturii despre abuzurile sexuale comise de imigranți

„Alergam prin acest grup de bărbaţi. (…) La un moment dat, am simţit o mână pe fund, apoi pe sâni, după care am fost atinsă peste tot. A fost înfiorător. Deşi ţipam şi încercam să ne apărăm, tipii aştia nu se opreau. Eram disperată şi cred că, pe o distanţă de circa 200 de metri, am fost atinsă de aproape 100 de ori“, a spus victima, adăugând că ei şi prietenelor sale li s-au adresat cuvinte obscene şi au fost numite „târfe“.

„Purtam, spre norocul meu, pantaloni şi un palton. O fustă mi-ar fi fost, probabil, smulsă de pe corp“, a mai spus Katja. „Unele fete au fost fugărite ca nişte vite. Faptul că aşa ceva este posibil la Hamburg mă lasă fără cuvinte“, a afirmat o fată în vârstă de 17 ani. Până acum, poliţia din Köln a înregistrat circa 80 de plângeri, iar la Hamburg au fost depuse cel puţin şase, însă autorităţile spun că multe tinere nu depun plângere pentru că le este ruşine.

Chiar şi poliţiştii care au mulţi ani de experienţă s-au declarat şocaţi de ceea ce s-a întâmplat la Köln. Un comisar a relatat pentru „Kölner Express“ că imediat după miezul nopţii, la forţele de ordine au venit primele femei în stare de şoc. O tânără de 20 de ani a fost scoasă din mulţime chiar de el. „Ţipa şi plângea. Îi fusese smuls slipul“.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*