Ultimele Știri

Primarul corupt al municipiului Sighet, Ovidiu Nemeș, trimis în judecată în dosarul ”Avocații”

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Primarul municipiului Sighet, Ovidiu Nemeș, în al doilea dosar de corupție în data de 17 iulie a.c., dosar în care Nemeș este acuzat că a efectuat în mod ilegal plăți din bani publici către avocați din Baia Mare.

Ovidiu Nemeș a făcut plângere împotriva rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA în dosarul „Avocații”, cu intenția de a amâna judecarea dosarului. Tribunalul Maramureș a respins plângerea formulată de către Nemeș, dispunând trimiterea acestuia în judecată.

În data de 29 octombrie 2014 Tribunalul Maramureș s-a pronunțat asupra plângerii formulate de către Ovidiu Nemeș împotriva rechizitoriului din Dosarul „Avocații”, respingând-o ca fiind neîntemeiată.

Astfel, reținem din încheierea Tribunalului Maramureș din data de 29 octombrie a.c. următoarele: Tribunalul „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Nemeş Ovidiu Gheorghe. În baza art. 346 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării Instanţei prin rechizitoriul întocmit la 9 iulie 2014 de D.N.A. – Biroul teritorial Baia Mare în dosarul nr. 50/P/2014, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 3828/100/2014 al Tribunalului Maramureş”.

Cu alte cuvinte, rechizitoriul și documentele depuse de către procurorii DNA la dosar s-au efectuat conform legii, astfel putând începe judecarea inculpatului Nemeș.

Totodată Tribunalul Maramureș a fixat ca prim termen de judecată în acest dosar data de 2 decembrie 2014, dată la care Ovidiu Nemeș și Ioan Bărbuș (directorul economic din Primărie) vor fi citați în calitate de inculpați. Încheierea Tribunalului nu este definitivă, Ovidiu Nemeș sau Ioan Bărbuș având un termen de trei zile de la comunicarea acesteia pentru a o contesta. Cel mai probabil, Nemeș va contesta încheierea Tribunalului Maramureș, care a dispus trimiterea sa în judecată, pentru a amâna cât mai mult posibil judecarea sa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*