Ultimele Știri

Primarul comunei Jilava, reținut de DNA pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, este reținut de DNA pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. Potrivit unui comunicat transmis de DNA, acesta se va afla în arest pentru 24 de ore.

În același dosar este implicat și Marian Constantin, fiind și el reținut ”pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (79 de acte materiale)”.

Procurorii DNA susțin că „în luna aprilie 2010, inculpatul Mladin Adrian, care exercita funcţia de primar al comunei Jilava, judeţul Ilfov, s-a înţeles cu inculpatul Constantin Marian şi cu o altă persoană, ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate comercială în scopul de a obţine contracte publice de la primăria comunei Jilava”.

„La scurt timp de la înfiinţarea societăţii al cărei asociat cu o cotă majoritară de participare era Constantin Marian, în luna iunie 2010, la nivelul comunei Jilava, a fost iniţiată licitaţia publică în vederea încheierii acordului cadru denumit,,lucrări de construcţii civile – reparaţii şi reabilitare construcţii existente şi execuţie construcţii noi” cu o valoare estimată de 9,5 milioane de euro”, se mai spune în comunicat.

Anchetatorii susţin că „acordul cadru prevedea încheierea, în următorii patru ani, a mai multor contracte subsecvente cu societatea câştigătoare pentru 18 obiective de investiţii de interes local la nivelul comunei Jilava.Cum societatea nou înfiinţată nu putea să îndeplinească criteriile de selecţie stabilite de autoritatea contractantă pentru un acord cadru de asemenea anvergură, inculpatul Mladin Adrian a făcut demersuri, astfel încât să fie formată o asociere cu alte firme, al cărei lider să fie însă firma nou înfiinţată”.

În urma licitaţiei organizate a fost declarată câştigătoare asocierea de firme unde lider era societatea comercială a inculpatului Constantin Marian, potrivit Mediafax.

Adrian Mladin şi Marian Constantin urmează să fie prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la data de 15 iunie 2016.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*