Ultimele Știri

Primarul Brașovului, reținut pentru abuz în serviciu și luare de mită

George Scripcaru

După aproape două ore de audieri, primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea.

Procurorii DNA Braşov au au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului George Scripcaru, după ce în cursul dimineţii au efectuat mai multe precheziții  la sediul Primăriei Braşov, la locuința idilului și la alte 9 firme cu care a încheiat contracte ilicite.

Edilul din Brașov este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat încheierea unor contracte de energie termică cu municipalitatea, iar din banii obţinuţi din luare de mită și-a finanțat campania pentru alegerile locale din 2012.

Într-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că George Scripcaru, în perioada 2010-2012, a pus presiune pe funcționarii din cadrul Primăriei și Consiliului Local Brașov pentru a favoriza o firmă să obțină anumite contracte cu municipalitatea.

Ulterior, după ce a dispus decontarea unor lucrări neefectuate, edilul a încercat acopere dovezile existente și chiar să învinuiască 3 angajați ai Primăriei, deși el cunoștea situația reală a acestor operațiuni financiare. 

O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012.

George Scripcaru este primar al Braşovului de zece ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*