Ultimele Știri

Primarul Brașovului, George Scripcaru, cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziționarea unor autoturisme

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

Procurorii DNA au luat măsuta de a-l trece sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Din cercetările efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA reiese că faptele au fost comise între anii 2007 și 2015.

„În perioada 2007 — 2015, inculpatul Scripcaru George (…) și-a exercitat influența reală asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov, semnându-se în acest sens mai multe contracte și acte adiționale. Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)”, se precizează în comunicatul DNA.

În cazul în care primarul încalcă obligațiile care i se revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*