Ultimele Știri

Primăriţă la 25 de ani! A furat 4 milioane de euro: ”Înainte să devin primar eram săracă. Pot să-mi cumpăr tot ce vreau”

O primăriță în vârsta de 25 de ani le-a dat bătăi de cap autorităților, fugind după ce pe numele ai a fost emis un mandat de arestare, pe motiv că a furat 4 milioane de euro în timpul mandatului.

Lidiane Leite conducea micul sat Turi do Augusto, din municipiul Bom Jarim, ce se află în inima celei mai sărace regiuni a Braziliei.

„Înainte să devin primar eram săracă. Aveam un Land Rover, acum conduc o Toyota SW4. Poate ar trebui să-mi cumpăr o maşină mai luxoasă pentru că, mulţumesc lui Dumnezeu, am destui bani să fac asta”, scria ea pe Instagram. „Pot să-mi cumpăr tot ce vreau. O să-mi cheltuiesc banii pe ce vreau şi nu mă interesează ce zic oamenii”, se mai lăuda tânăra.

Leite ar fi furat, în perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici. Autoritățile au sesizat că școlarilor nu li se oferea mâncare în timpul orelor, fapt reclamat de părinți.

Până să devină primăriță, Lidiane Leite vindea lapte, bătând din ușă în ușă. Aceasta s-a hotărât să candideze la primărie după ce iubitul ei, aflat sub investigație de autorități, nu a reușit să candideze. După obținerea mandatului, aceasta l-a numit pe Beto Rocha, iubitul ei, într-o funcţie de conducere.

Leite este cunoscută drept ”primărița Whatsapp”, deoarece dădea instrucțiuni prin intermediul acestei aplicați, în timp ce își petrecea timpul mergând la petreceri și sesiuni de shopping.

Când mandatul de arestare a fost emis pe numele ei, Leite a fugit. Chiar şi aşa ea continua să trimită mesaje pe WhatsApp şi îşi avertiza subalternii să nu coopereze cu autorităţile. După 39 de zile, Lidiane Leite s-a predat.

„Am blocat toate conturile bancare ale acuzaţiilor, dar nu am găsit niciun ban. Totuşi le-am confiscat bunurile”, a spus procurorul Fabio Santos de Oliviera.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*