Ultimele Știri

Primării fără primari, mai multe orașe mari și comune din țară nu au edili

Mai multe primării din țară au rămas fără primari după ce edilii au fost arestați, sau consemnați la domiciliu pentru fapte de corupție.

Anul acesta s-a înregistrat o premieră şi în Capitală. Doi dintre cei mai longevivi primari, Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman, au rămas fără funcţii după ce au fost acuzaţi că au împărţit banii publici după bunul plac.

După 11 ani la cârma celui mai bogat sector din Capitală, Andrei Chiliman a primit o lovitură dură de la procurori. Nu mai are voie să vină la Primăria Sectorului 1 şi este obligat să se prezinte la secţia de poliţie de două ori pe săptămână.

Primăria Sectorului 5 nu are primar cu acte în regulă de mai bine de patru luni, de când Marian Vanghelie a fost arestat preventiv. Acum, edilul suspendat din funcţie este în arest la domiciliu, iar atribuţiile sale au fost preluate de viceprimar.

După ce a condus timp de 12 ani municipiul Iaşi, Gheorghe Nichita mai poate intra în Primăria Iaşi doar ca simplu vizitator. El a fost suspendat din funcţie şi este cercetat sub control judiciar pe motiv că ar fi folosit poliţia locală pentru a-şi spiona iubita, angajată şi ea la Primăria Iaşi.

Primarul George Scripcaru din Braşov evită să se prezinte la primărie tocmai pentru a nu se întâlni şi cu alte persoane implicate în dosarul în care este anchetat. În schimb, el este obligat să se prezinte periodic la Inspectoratul de Poliţie Braşov.

În luna mai, Radu Mazăre şi-a dat demisia din funcţia de primar al Constanţei printr-o scrisoare trimisă chiar din arest. Le mulţumea sutelor de mii de oameni care l-au votat şi motiva decizia prin stresul şi nedreptăţile la care ar fi fost supus de procurorii anticorupţie.

Momentan, în toate aceste instituții, atribuțiile au fost preluate de viceprimari, până când situația primarilor se va lămuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*