Ultimele Știri

Primăria Sectorului 1 cumpără corturi, paturi şi saci de dormit pentru sinistraţi în caz de cutremur

risc seismic

Primăria Sectorului 1 al Capitalei achiziţionează corturi, paturi, generatoare de curent şi saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de sinistraţi în cazul unor situaţii de urgenţă precum un seism major, a unor inundaţii de amploare sau incendii, anunţă instituţia.

Administraţia locală a demarat achiziţia de corturi, paturi, generatoare de curent şi saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de persoane în cazul unei situaţii de urgenţă, iar investiţiile vor continua şi în anul 2017.

Sinistraţii ar urma să fie adăpostiţi în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unui cutremur major, a unor inundaţii de amploare sau incendii.

„Primăria Sectorului 1 va achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de intervenţii. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a pune în siguranţă comunitatea Sectorului 1 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, mai ales a unui cutremur major„, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în cadrul întrunirii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

PriInstituţia şi-a propus şi acoperirea întregului sector cu sirene de alarmare, inclusiv a cartierelor noi care s-au construit la periferie.

„În plus, se are în vedere înfiinţarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mică capacitate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii Bucureşti-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunităţile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de răspuns al autorităţilor în cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile şi ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dotarea personalului”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, vor fi încheiate protocoale cu operatorii economici din Sectorul 1 (hoteluri, restaurante, firme de construcţii), în vederea sprijinirii cu material logistice în cazul unui cutremur major.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*