Ultimele Știri

Primăria Municipiului Arad scoate la licitaţie maşinile ridicate

Primăria Arad vinde la licitaţie publică 79 de autovehicule ridicate de pe străzi, iar preţurile de strigare pornesc de la 299 de lei şi ajung la 3.000 de lei.

Potrivit unui anunţ dat de Primăria Arad, pe 22 septembrie va avea loc o licitaţie publică, unde vor fi puse la vânzare 79 de maşini ridicate de pe străzi fie pentru că păreau abandonate, fie pentru că erau parcate ilegal.

Municipalitatea speră să câştige aproximativ 62.000 de lei din vânzarea maşinilor.  Suma a fost calculată luându-se în considerare preţurile de pornire, dar preţurile de vânzare pot fi mai mari.

Cel mai ieftin vehicul este un tractor defect, care are un preţ de pornire de 299 lei, iar un Ford Mondeo este cea mai scumpă maşină din parcul scos la licitaţie, această maşină urmând fi scoasă la vânzare  cu  preţul de 3.000 de lei. Potrivit descrierii, caroseria maşinii este în stare foarte bună, însă motorul nu poate fi pornit.

Pentru un camion defect, Primăria cere 2.231 lei, iar pe listă sunt trecute şi multe modele Dacia, care au preţuri cuprinse între 300 şi 700 de lei.

Sunt scoase la vânzare şi mărci de renume, precum BMW sau Mercedes, dar este vorba despre modele mai vechi şi cu defecţiuni. Acestea au preţuri cuprinse între 400 şi 2.200 lei, majoritatea pornind de la 1.500 lei.

Vehiculele, marea majoritate cu defecţiuni, pot fi văzute în parcarea specială de pe strada Dosoftei, în intervalul 9 – 17 septembrie, iar cei care vor să participe la licitaţie trebuie să plătească o garanţie de 10% din preţul de pornire.

O licitaţie similară a avut loc şi în anul 2011, când Primăria Arad a vândut 98 de autoturisme, iar încasările  la bugetul local au fost de 100.000 de lei.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*