Ultimele Știri

Primăria Capitalei va împrumuta 248 de milioane de lei pentru RADET

caldura

Primăria Capitalei va cere un împrumut de 248 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe pentru a împiedica rămânerea bucureștenilor fără căldură.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, proiectul de hotărâre privind contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din venitul de privatizare, în conformitate cu OUG 45/2015.

Proiectul prevede contractarea unui împrumut în valoare de maximum 248 de milioane de lei, cu dobânda ROBOR plus 3%, care ar trebui achitat în maximum 20 de ani. Scopul acestui împrumut este finanţarea cheltuielilor curente pentru asigurarea căldurii în Capitală în sezonul rece 2015-2016, potrivit Mediafax.

Potrivit documentului aprobat de CGMB, datoria ar urma să fie asigurată integral din bugetul local al municipiului Bucureşti.

„Menţionăm că prevederile exprese ale OUG 46/2015 art. 4 alin. 3 de asumare integrală a responsabilităţii utilizării împrumutului în scopul pentru care a fost contractat, trebuie corelate în interesul aplicării Hotărârii cu existenţa şi funcţionarea contului ESCROW unde municipiul Bucureşti este obligat să facă toate plăţile către RADET”, se arată în documentul aprobat.

Înainte de votul consilierilor generali preşedintele consiliului de administraţie al RADET Gabriel Dumitraşcu a precizat că acest împrumt constituie 50% din rezolvarea problemei RADET.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*