Primăria Capitalei, implicată într-un caz de delapidare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Local

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut două persoane care sunt suspectate de delapidare, în legătură cu vânzarea frauduloasă a unui imobil către o instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, conform Agerpres.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat, luni, patru percheziții domiciliare și au pus în aplicare 10 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au prejudiciat firma cu 3.500.000, în luna decembrie a anului 2010. Această acțiune era realizată în favoarea unui bărbat de 35 de ani, cu care societatea avea încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la un imobil situat pe Bulevardul Libertății din sectorul 5, potrivit probelor administrate de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Respectivul imobil a fost mai apoi vândut unei instituții din cadrul Primăriei Municipiului București, cu suma de 7.000.000 de lei, prin încheierea frauduloasă a unei convenții care conținea o clauză de acordare a unor daune-interese nejustificate în favoarea bănuitului, în sumă de 3.500.000 de lei.

Cele două persoane reținute vor fi prezentate în instanță cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *